woensdag 13 augustus 2014

Kanteling?

 Ineens, uit het niets, iemand met interesse. Nog steeds te koop? Verkocht? Ben u de eigenaar? De nieuwe of de oude? Hoeveel vraagt u?

 Hó, hó, hó ... Wie? Wat? Waar vandaan? Tenslotte kan iedere idioot met een lulverhaal aan komen kakken om de tent eens van een andere kant te bekijken en mij het hemd van het lijf te vragen.

 Ok, uit het dorp zelf. Eén van de vele tweede huis eigenaren. Vast uit Parijs. En als ik hem mag geloven, en daar ziet ie sullig genoeg voor uit, is hij al vaker langs geweest, maar nooit op de momenten, dat ik aanwezig was.

 Met zo'n overval moet je vliegensvlug je inschattingen maken. Persoon, portemonnee, potentie, realiteitswaarde, etc. Na een eerste, instinctieve afweer meneer de plek een beetje laten zien. Kijkje hier, blik daar, kaart erbij.

 Hij weg. Ik aan de lunchborrel. Hij terug met egaa. Bekend gezicht. Nuchterder type maar niet afwerend. Contactgegevens éénzijdig uitgewisseld. Mezelf na vertrek nog een wijntje ingeschonken. Daar gaan we weer. Waar(door) gaat dit het niet worden?? Of .. of ... of? Kaarsje branden??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten