vrijdag 1 juli 2022

Opschonen

 Het is weer zover. Mnd voorbij, bezem door de kantlijn. Niet te lang bij stil staan vandaag. Prachtig weer. Keuken nog steeds een puinhoop. Kasbak is eerst aan de beurt. De 'Te doen'- lijst is wederom/nog steeds langer dan de dag gaat duren. Gisteren de rauwe koemelk gecontroleerd en goed bevonden. Na drie dagen nog oké. Nu die laatste dag volhouden en dan moet morgenochtend alles aan de kant voor kaaspoging nummer 4 met mogelijk kaas nummero 3 als resultaat. Beide reeds gemaakt kaasjes zien er met hun coating prachtig uit. Het zou zo een nieuwe hobby kunnen worden, die uit de hand loopt. Over een goeie week de eerste smaaktest.
 
 Het restant van de vorige keer is een compacte, vezelige massa geworden. Misschien had ik de boel toch moeten persen en zien wat het zou geven. Ach, het leven van een amateur kaasboer gaat niet over rozen. Net zoals als het leven van een hobby moestuinier, een huisklusser, een aanklooiende blogger, een huis-, tuin- en keuken kok, etc. en ga zo maar door.
 
 Allemaal niet teveel over nadenken. Het wordt een zweterige dag. Zien, dat we de heftigste activiteit voor het middaguur achter ons hebben liggen, trekken we ons daarna terug in de keuken. Moet nog het een en ander met gisteren gemaakt bosbessensap alvorens ik me op de afwas kan storten. Het weekeinde in met een schone werkruimte in de keuken? Zou niet gek zijn. Vergeet voor het gemak het kaasmaken dan wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten