zaterdag 2 juli 2022

Achteruit?

 Schokkend artikel deze week op een Roemeense actualiteitswebsite. De levensverwachting is in Roemenië maar liefst 14 jaar gedaald. Kan helaas het artikel niet zo snel terug vinden. Geen idee tov wanneer dat is, maar het lijkt me een tamelijk tegendraadse ontwikkeling. Nu is het alsmaar toenemen van de levensverwachting overal wel zo'n beetje verleden tijd, maar 14 (!) jaar?
 
 Het artikel gevonden. Levert niet veel meer info op. Sinds 2019 is de verwachting gedaald van 75,6 naar 72,9 jaar. Waar die 14 jaar vandaan komen, wordt niet duidelijk gemaakt. Aantal huisartsen op het platteland neemt af. Roken, alcohol, ongezonde voeding en verminderde fysieke activiteit verkorten het leven, wordt wijsneuzerig vermeld, maar dat zal allemaal eerder minder dan meer geworden zijn afgezien van de verminderde fysieke activiteit. Men boert niet allemaal meer. Dus daar klopt iets niet.

 Bovendien wordt het bewegingsargument een beetje tegengesproken door het feit dat meer dan gemiddeld gewerkt wordt in industrie en bouw, maar daar heb je dan weer beroepsziektes ...... Kortom een beetje een flut artikel met een pakkende kop en weinig inhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten