zaterdag 16 juli 2022

Kiezen

 Een prachtig bewolkte dag. Ja, dat kan ook. Zou ik zomaar kunnen gebruiken om te zien of mijn tuinactiviteit de 2 uur kan overtreffen. Die twee uur zijn er een beetje ingeslopen. Van net te lang om de rug te ontzien tot 'volgens mij had het best wat langer gekund'. Mariana is op kloosterexcursie, georganiseerd door de priester van het dorp. Of ik mee wilde? Nou, drie kloosters op één dag is me wat te gortig. Bovendien zal de bus vnl. gevuld zijn met exemplaren uit het vrouwelijke deel van het dorp. Laat die maar mooi kwebbelen, daar hoef ik niet bij te zijn. Bijkomend voordeel, ik hoef me niet met het verzorgen van de innerlijke mens bezig te houden. Kan kortom gewoon mijn gang gaan.

 Een hele dag tuinieren zit er trouwens niet in. Er staan alweer 8 liter melk in de koelkast en daar moet ik wat mee. Of ik er weer kaas van ga maken maar dan net als bij de schapenmelk de wrongel maar 1x wassen of het verdeel over yogurt resp. kefir. Dat laatste is beduidend minder werk. Melk in de pan, kwak yogurt resp. kefir erin, pan in de oven op 40-45º en 12 uur laten staan. Geen omkijken naar. Zou ook meer ruimte voor de tuin laten.

 Eerst maar 'ns met Bobby een ochtendronde maken en in de tuin aan de slag. Zien waar het schip strandt en hoe we dat dan verder opvangen. Nu de energie redelijkerwijs weer voor handen is, vormt de tijd de beperkende factor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten