dinsdag 26 juli 2022

Melkfabriek

 De schapenkaas nogmaals coaten. Ben de tel kwijt. Maakt een laagje meer iets uit? Denk het niet. Ff geen kaas. Gisteren yoghurt. Vandaag griesmeelpudding. Morgen verse kaas? Volgens mij wringt daar iets in de planning. Vier liter melk is er pas weer op donderdag en dan was het idee om stadwaarts te trekken. De meer aparte boodschappen zijn weer aan de beurt. De poging om verse (kruiden) kaas te maken wordt dus vrijdag en dan zijn er ook alweer de eerste twee liter voor de volgende koemelkse harde kaas. Of het nou echt Gouda is, waag ik inmiddels te betwijfelen. Het verwerken van de melk komt me inmiddels wel een beetje de neus uit.

 Gisteren de tweede kaas aangesneden. 4, bijna 5 wkn oud. Mooi compact maar nog steeds met luchtbelletjes. Minder dan bij de eerste versie maar alles behalve afwezig. Heb de zoektocht naar de mogelijk daarvoor nodige middelen ff opgegeven. Men is te beroerd om te reageren en dik drie tientjes transportkosten voor een aanschaf van iets meer dan één tientje, is me nog steeds te gortig. Weet niet of dat zo blijft. De nood is daarvoor niet hoog genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten