donderdag 7 juli 2022

Misgaan

 Moe uit het niets. Weer zoiets waar geen peil op te trekken is. Komt me niet uit. Ga er niet aan toegeven. Maaien had ik onuitgesproken op het programma staan voor vanmiddag. Voor de hele tuin is de tijd te kort, maar moet een heel eind kunnen komen. Morgenvroeg de volgende étappe. 's Middags staat de volgende kaas op het programma.
 
 Nummer 4, poging 5. De eerste kaas, inmiddels net geen drie wkn oud, vertoonde een neiging tot bollen. Dat schijnt niet goed te zijn. Dan zijn de verkeerde bacteriën aan het werk. Kaas opengesneden, misschien een beetje prematuur, en het had meer weg van Emmenthaler dan van Gouda. Smaak is niet verkeerd. Dat wordt dus salpeter, de natrium-versie uitvindig maken. Je kunt er zo 25 kilo van krijgen, maar daar zit ik niet om te springen. Het moet in handzame en liefst opgeloste toestand te krijgen zijn. Per kaasrondje heb je iets van 4,5 ml per 10 liter melk nodig van een oplossing die standaard 445 gr per liter bevat, maar dan in een versie van 50 of 100 ml. Dat zijn miniscule hoeveelheden. Ook een literverpakking is niet echt handig.

 Dan ook maar direct CaCl2 regelen voor een steuntje in de rug van het stremmen. Gek genoeg kom je beide produkten niet vaak samen tegen op dezelfde website. Het zou bovendien handig zijn, als ik het ter plekke zou kunnen regelen. De apotheek/Pharmacie zou wat mij betreft de aangewezen plek zijn. Daar ooit naar sulfiet gevraagd. Daar deden ze niet aan. Het zal dus wel weer een website worden. Al ff weinig succesvol gezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten