woensdag 6 juli 2022

Schaven

 Een therapeutische bessenverwerkdag. Heb niet het idee, dat het veel geholpen heeft. Ben wel enigszins nuttig door de dag gekomen. Wat wel aardig was vandaag, was iets dat Mariana in de dorpse tam-tam had opgevangen. Die vent met z'n berenklauw had de buren met de hond, waar Bobby iedere ochtend in zijn tuin ff tegen aan moe(s)t blaffen, gevraagd om de hond een andere plek te geven en niet zo direct tegen zijn tuin aan. Antwoord: Man, repareer je afrastering. Het is een speciaal soort mensen, die vinden dat vooral anderen iets moeten en zij zelf daarvan vrijgesteld zijn.
 
 Hoeveel mensen zouden tegen die man aan moeten kletsen, voordat iets van redelijk inzicht mbt de situatie los zou komen? De politie, waar hij informatie had ingewonnen, had wat redelijker moeten zijn. Dan had hij niet het idee gehad zo helemaal in z'n recht te staan. Meer naar de geest dan de letter van de wet adviseren, had het doorslaan misschien kunnen voorkomen.
 
 Maar soit, de training van Bobby zetten we maar gewoon voort. De enige manier om vervelende consequenties uit te sluiten is aanlijnen. Vanochtend een aardig eind met 'm kunnen lopen. Nu nog wennen, dat hij niet alle gewenste kanten op kan muv met mij mee. Eenmaal was hij kort opstandig, Dat is moeilijk kwalijk te nemen. Het is nu de tweede dag, dat hij zijn vrije uitloop kwijt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten