maandag 4 juli 2022

Bezig!

 Verbazing alom. De hele dag bezig geweest en geen moment aan een siësta gedacht of daar behoefte aan gehad. Niet dat er zo veel gebeurd is. De kasbak is schoon voor 99,97%. De rest is nwe opslag en een paar planten (smeerwortel) die ik zo diep mogelijk moet zien uit te graven. Na de afwas en een volgende portie griesmeelpudding met het verbreden van de kaaspers aan de gang gegaan. In feite een k*tklus, maar de klus geklaard zonder neiging om ermee te kappen. Kostte wel een groot deel van de middag.

 Iets meer geïmproviseerd dan mij lief is. Het resultaat zonder draaibank, frees of schaafmachine mag er desalniettemin zijn. De kilovorm past nu zonder problemen. Volgende stap wordt het vinden van gewichten om de pers zijn werk te laten doen. Voorlopig zal het nog met pakken suiker en bloem in een kleine plastic zak moeten gebeuren.

 Zo wordt het steeds iets completer en komt er als nwe klus het maken/plaatsen van een kaasplank (of twee) in de kelder bij. Daar komt weer meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Dat heeft meer met de kelder dan met de plank(en) te maken. Niet weggelegd voor vanavond en ook niet voor de komende dagen, zelfs als er dan meer puf is dan nu het geval is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten