zaterdag 30 juli 2022

Tutten

 De dag redelijk doorgekomen. Niet dat het veel voorstelde, maar het had makkelijk stukken beroerder gekund. Sinds het begin van de middag op het voorspelde slechte weer zitten wachten met emmers water per vierkante meter en vele meters per seconde voor de wind. Gisteravond is het weer als een beest tekeer gegaan en heeft de metereologen blijkbaar wakker geschud. Vandaag noodoproepen op de telefoon en dito dreigende artikelen in de online kranten. Geen druppel gevallen. Geen zuchtje wind voorbij gekomen. In theorie zou het vannacht of, wat vaker gebeurd, tegen de ochtend nog kunnen. Ergens lijkt me dat stug. Twee keer zo kort na elkaar.

 Doe maar een rustige nacht. Nachten die tegenwoordig weer gevuld zijn met het zoeken naar bekenden op mondaine plekken in luxueuze hotels en bijpassende eetgelegenheden. De details verdwijnen met het eerste ochtendgloren als sneeuw voor de zon.

 Echt licht is het om zes uur niet meer. De zon zit nog achter de heuvels. Het is even heel fris geweest in de ochtend, maar die nazomerse kilte is alweer verdwenen. Betrapt op z'n eigen misplaatstheid? Nog wel fris genoeg voor een jas, die bij de tweede hondenronde -na de eerste koffie- aan de kapstik kan blijven hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten