zaterdag 9 juli 2022

Aanpassen

 Tijd om knopen te tellen en meeslepen te voorkomen. Gewoon doen zoals Bobby. Je in een paar dagen tijd neerleggen bij het volledige verlies van je vrijheid. Verbazingwekkend hoe snel dat is gegaan. D'r zullen vast nog momenten komen, waarop het verzet de kop op steekt, maar voor nu loopt hij redelijk soepeltjes met mij mee aan de lijn.
 
 Hij aast ook stukken minder op een gelegenheid om van de binnenplaats weg te kunnen glippen. In feite is het een erg timide hond ondanks zijn formaat en herderachtige uiterlijk. Je kunt hem zonder problemen in het nekvel grijpen en hem tegen houden. Dat had heel anders kunnen uitpakken. Zelfs mijn dames laten dan meer van zich horen dan Bobby doet. Klein hartje zo gezegd.

 Hoe dat verder moet, is nog steeds een vrg. Voor het moment zijn het twee hondenrondes in de ochtend èn in de avond. Alsof ik tijd teveel heb! Eerst met vier viervoeters aan de lijn en daarna een extra tour met Bobby. Die vier zijn gewoon te veel. Ukkie loslaten, wat ik in het begin deed, terwijl ik met de dames aan de lijn loop, is dank de nonsens van het plaatsen van vallen geen optie meer. Niet dat het dier steeds die tuin in loopt, maar het zou kunnen en dan is het ws direct raak. Laat die vent er aub zelf in trappen.

 Waarschijnlijker is een herverdeling van de 'groepen'. Een keer met drie, een keer met twee. Twee keer lopen. Een andere mogelijkheid zie ik niet. Een weinig aantrekkelijk vooruitzicht voor de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten