dinsdag 19 juli 2022

Wensdroom

 Ja, een rustige dag vandaag in de hoop de demonen te kalmeren. Oppakken wat anders liggen blijft. Opstarten wat ook moet gebeuren. Waar is het personeel? De poetsvrouw. De wasmeid. De kok. Ja, zelfs een tuinman zou geen kwaad kunnen. Zou ik dan eindelijk achterover kunnen leunen met mijn neus in een goed boek en wat versnaperingen onder handbereik? Gewoon omdat ik er zin in heb en niet omdat het zorgvuldig gepland is.

 Opstaan en een dag vol vrijblijvendheid aan je voeten. Het leven van de vakantiewkn in Italië. De regelmatige wandelingen naar het dorp. Het terras van dat ene café dat het dorp rijk was. Beetje boodschappen doen. Vuile was die in een koffer verdween. Vijf borden, 2 mokken en een pan, meer afwas was er nooit. Het balcon. De parsol. De uren achter de laptop. Het schrijven. Het leven beperkt tot een vakantieperiode.

 Zometeen de tweede ronde met honden. Afwassen kan geen kwaad. Wasmachine moet aangezwengeld worden. De kazen coaten. De banden van de auto verwisseld. De pomp van het zwembad aangesloten. Wijn bottelen. Binnenband kruiwagenwiel vervangen. Een nachtladder maken voor de kippen. De laatste partij zwarte bessen verwerken. Een maaltijd verzorgen. Om een paar van de meest voor de hand liggende moetjes te noemen. Niks geen 'Wat zou ik nou eens gaan doen?'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten