donderdag 14 juli 2022

Queeste

 Bockshornkleesaat. Nooit van gehoord. Gelukkig zat er een foto bij. Voor de zekerheid het woord ff door de vertaler van Google gehaald en, ja hoor, fenegriek. Je krijgt het niet bedacht. Je hebt dat hier in het Roemeens ook en het zal wel iets van alle talen zijn. Er zijn woorden die herkenbaar zijn (overgenomen?) en woorden die op geen enkele manier lijken op de taalversies, die je bekend zin.
 
 Maar goed, de zoektocht naar het trio calciumchloride, natriumnitraat en fenegriek gaat verder. Behalve dat het spul te krijgen moeten zijn (en liefst op één website), moet het in een acceptabele hoeveelheid zijn en de transportkosten een beetje in verhouding staan tot de bestelling. Je doet al zoekende steeds weer een beetje water bij de wijn. De hoeveelheid mag inmiddels een liter resp. een kilo zijn, maar dan ga ik alsnog geen 35 euro transportkosten betalen.

 In Roemenië is het spul niet op één plek te krijgen en salpeter al helemaal niet in een handzame hoeveelheid. Een adres in Polen, waar ik af en toe wat bestel, heeft ook geen salpeter in hun aanbod. Een Hongaarse website biedt een enzym aan als alternatief en dat in de vorm van een capsule, wat de juiste dosering belemmert. Een Duits website antwoordt niet op mijn vrg naar de transportkosten. Gisteren een Oostenrijkste website gevonden maar die willen weer iets met een BTW-nummer. Ik ben geen bedrijf ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten