maandag 4 juli 2022

Op-/afzien

 Opeens heb je het. Maandag. Shit! Lijsten dringen zich aan je op. Je duwt ze gelaten van je af. Zucht. Twee handen zijn te weinig voor de wensen van één lijst, laat staan van het hele zwikkie. Eerst nog maar eens een koffie gedoopt in melk. Internet wil niet. Klote modem. Herkenbare moeite met opstarten. Het kost een derde aanloop. Goedemorgen wereld!

 Het oorlogsgeweld haalt de voorpagina's niet meer. Nederland is druk met boeren en stikstof. Denemarken is opgeschrikt door een schutter. In Roemenië is een grote slag geslagen in de strijd tegen illegale houtkap. Helaas waren de bomen wel al gekapt. Lokaal vooralsnog niet weer een dode. Tijd om weer wat onkruid te ontwortelen. Een schone kasbak. De eerste punt zetten voor deze week. Maaien zou een mooie tweede zijn. Vrg is of dat vandaag ook nog lukt. Voor de grip aan de ene kant glipt aan de andere kant weer iets uit mijn handen.

 De energie is nog niet wat het zou moeten zijn, maar gaat nog steeds vooruit. Dieselen behoort nog niet tot de mogelijkheden, daarvoor worden dagen niet meer afgeschreven door een uurtje bezig zijn. Het is nog geen 7 uit 7 maar er gaat beduidend minder tijd verloren dan een paar wkn geleden. Tijd die trouwens nauwelijks meer in te halen valt maar je wel opjaagt. Een paar dagen van 96 uur, mezelf opgesplitst in vieren, elk met drie paar handen extra en misschien dat we dan in de buurt komen, waar we nu normaal gesproken hadden kunnen zijn. Ik zucht nog maar eens en pak mijn spade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten