maandag 4 juli 2022

Killermentaliteit

 Het zat er aan te komen. De buurman, die te lui is om zijn afrastering te repareren heeft iets van een berenklauw geïnstalleerd. We werden vandaag door hem op de hoogte gesteld, maar wisten het al van iemand anders. Hij had nog ff navraag gedaan of hij een hond mocht doden en blijkbaar mag dat, als het op je eigen terrein gebeurd. Nu is zo'n berenklauw eerder een potenbreker. Vrg me trouwens af hoe hij dat beest dan los wil krijgen? Eerst doodslaan? Met zijn poot of in het ergste geval met z'n snoet in de klem vast zitten en een vreemde, die je niet mag, op je af zien komen, zal niet zonder slag of stoot gaan.
 
 Kortom we moeten iets. Maar wat? Het gaat vreemd genoeg mn om de ochtend. Rosa hou ik de eerste 100-150 meter aan de lijn, zodat ze niet met Bobby naar die vervelende buurman gaat. Dat gaat goed, maar een garantie is het niet natuurlijk. Het is ook niet iets voor een weekeinde of een paar dagen. Zou mooi zijn als hij het ding vergeet en er zelf in trapt. Na ja, wensdroom.

 Hoewel Bobby, de aanloper er vrijwel standaard iedere ochtend naar toe gaat, is het niet alleen een gevaar voor hem. Een van de Dames of Ukkie, die inmiddels bijna het grootst van allemaal is, zijn net zo goed potentiële slachtoffers, zelfs als ze er een keer per ongeluk verdwalen. Alles en iedereen weer aan de lijn 's morgens? Weg vrijheid omdat een lul loopt te zeuren over schade in zijn moestuin? Zoiets als klagen over inbrekers maar geen fatsoenlijk hang- en sluitwerk willen plaatsen. Ik heb 'de schade' gezien. Een looppad door de aardappelen. Dat is geen schade. Het aardappelloof maakt gewoon plaats. Zie dat geen consequenties voor de knolvorming hebben. Dat hele gezeur is een stok zoeken om een hond te slaan ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten