zaterdag 23 juli 2022

Invulling

 Niet moe genoeg om in bed te duiken. Als dan om Tv te kijken, een video te draaien. Zou alleen niet weten welke. Afwassen is me te constructief. Misschien in het oude papieren nieuws duiken? Nog andere mogelijkheden? Een beetje rondhangen kan natuurlijk altijd. Het voelt alleen zelden goed aan. De truck dan maar? Ergens hangt een update in de lucht en het percentage bereden asfalt is dank de vernieuwing van het wegennet in Oostenrijk nog niet terug op 85 % en meer. En er komt meer vernieuwing aan, dus dat percentage zal alleen maar dalen.

 De grote aaneengesloten vernieuwde delen zijn in de knip. Het vanzelfsprekend meenemen van wat onbereden kilometers zit er nauwelijk meer in. Wat nog moet is versplinterd. Om te beginnen moet een vracht naar of door Oostenrijk aangeboden worden, waar de vorig lading is afgeleverd. En dan nog is het vaak domweg omrijden, dwz extra km's maken om grijze wegen in gele versies te veranderen. Om van de ingewikkelde verkeersknooppunten, waar alle mogelijkheden in aparte wegen zijn opgesplitst, tankstations en bedrijfsterreinen maar te zwijgen.

 Het idee van een ritje maakt me niet wild enthousiast. Half negen zaterdagavond is kroegtijd of de tijd om lichtelijk aangeschoten de menukaart van een goed restaurant te bestuderen. Later op de avond of in de nacht huiswaarts gaand genieten van de frisse avondlucht. Het combineren van stad en platteland valt best tegen. The best of both worlds lijkt wel wat op de combinatie van olie en water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten