maandag 20 september 2021

Viraal_86

 Na wat info slurpen over de Covid-toestand hier te land ook een lijst tegen gekomen met de plaatsen waar een hogere besmettingsgraad heerst dan 3 per 1000 inwoners. Weinig hier in de directe omgeving. Hoewel ik mn naar de administratieve begrenzingen heb gekeken en daar zal het virus zich weinig van aantrekken. Maar iets concreets dus gevonden qua aankomende extra beperkingen. Men werkt hier itt Nederland zeer lokaal. Is of ontstaat ergens een haard dan gaat die en een cirkel daar omheen een trede of meer hoger in de beperkingen. 

 Het houdt me bezig. In de info heeft men het hier oa over te verwachten besmettingsaantallen tot 20.000 per dag rond half oktober. Hoe ze daaraan komen wordt helaas niet uitgelegd. Neemt niet weg, dat de vrg van vaccineren of (nog) niet steeds opdringeriger wordt. In feite zitten we nu bijv met spanning, ik iets meer dan Mariana, denk ik, af te wachten of er op de bruiloft, waar we zaterdag zijn geweest, niemand rond gelopen heeft met het virus onder de leden. Het heeft wel iets van een verwaterde vorm van Russisch roulette.

 Ook Mariana's hernieuwde onderwijs activiteit stemt tot nadenken. Slechts één dagdeel per week, maar toch. Op die school geldt trouwens, dat het merendeel van het onderwijzend personeel er tot op heden voor gekozen heeft om zich niet te laten vaccineren. En dan denk ik "Hoe kan dat?". Zo dubbel ben ik dan ook weer.

 Waarom wordt er zo ontzettend op dat vaccineren gehamerd en is men de afgelopen tijd bijv. niet vol aan de slag gegaan met zoeken naar medicijnvormen (bestaand of nieuw) die de ernst van een eventuele besmetting doelgericht weten te onderdrukken?? Een tussenvorm, die naar eigen inzicht gebruikt kan worden. Ongetwijfeld minder lucratief voor de Pharma-industrie, maar geld zou in deze niet de drijfveer moeten zijn. En zo ja, dan kan dat nog wel bij al die miljarden nieuwe euro's die inmiddels al over de balk zijn gegooid dan wel in bodemloze putten zijn verdwenen onder het mom van de virusbestrijding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten