dinsdag 7 september 2021

Druk

 Was, hout, vlierbessen en Ferrante ... Een lange, goed gevulde dag. Het een gaat ten koste van het ander. 24 uur blijven 24 uur. Hoewel minder onbevangen dan anders ging het werk met de kettingzaag probleemloos. Doorgegaan tot mijn rug protest aantekende. Misschien was het slimmer geweest om iets eerder met het gezaag te kappen. De rug veert niet gelijk op als ik de zaag aan de kant leg. Die heeft me de rest van de middag en avond goed dwars gezeten.

 Het gepiel met de vlierbessen is erger dan monnikenwerk, vooral als niet alle bessen aan de tros mooi rijp zijn en je dus de goede tussen de groenen uit moet pikken. Als je dan ziet hoeveel werk en bessen nodig zijn om een liter sap bij elkaar te krijgen, vrg ik me af of al het werk werkelijk de moeite loont. Vorig jaar hadden we 3 of 4 liter. Dit jaar wil Mariana meer. Gelukkig snap ze ook, dat meehelpen geen overbodige luxe is.
 
 Vandaag nog een patij en dan zitten we op iets van 6 ltr. Dan heb ik mijn neus vol van het werk en moet het maar genoeg zijn voor de vitaminen-shot op winterse dagen en zijn de peren aan de beurt. Mijn tuin, mijn tuin, mijn tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten