vrijdag 24 september 2021

Stemmingsgedoe

 Spannend! Door- en door gekookte rijst met bouillon en een halve rode paprika. Gaat het binnen blijven of wordt het weer naar buiten gejaagd? Mag het eerste hopen, dan kan ik van morgen weer iets maken. Nu hang ik een beetje rond te hangen, voel me alles behalve optimaal en heb weinig zin om concreet iets te doen. Een film zou wel aardig zijn en anders een paar kranten.
 
 Het blijft verwonderen hoe snel de stemming de verkeerde kant kan opschieten. Nu fysiek getriggerd, een andere keer vanwege iets wat in mijn directe omgeving gebeurd en dan weer vanwege mijn gedachtenwereld of gewoon vanwege algemenere zaken. En altijd de verkeerde kant op. Nooit eens een alles overdonderende opkikker, fluitend mijn bed uit stappen of door een ongekende drive gedreven worden. Wanneer is de laatste keer geweest, dat ik me betrapte op neuriën of zingen in mezelf? Het is me dit jaar in elk geval geen moment overkomen.

 De tuin, de tuin en straks weer de winter. Port, speculaas, ontbijtkoek en printen. Hoe zeer ik soms ook naar koekjes kan verlangen, die kant van de lange winteravonden laat me vooralsnog koud. Was afgelopen jaar wel anders. En dat terwijl ik nu wel een paar kilo buikruimte heb om me aan zoete spijzen te buiten te gaan. Ben ik te vroeg?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten