Ga ik het vandaag buiten proberen? Wie weet. Grootste deel van de tijd zal binnenshuis zijn. Moet ook iets met de peren bedenken voordat ze allemaal op de grond liggen. Zo'n overvolle boom ontdoet zich stapsgewijs van zijn last. Met af en toe een peer uit het vuistje, gaat het dit jaar niet lukken. Wat is dan allemaal nog mogelijk? Jam? Inmaken? Sap? Misschien stroop?
Inmaken sla ik het liefst over. D'r staan nog potten van 2 of 3 jaar geleden. Alleen jam, dan hebben we gegarandeerd genoeg tot 2035. Sap hebben we inmiddels van bosbessen, frambozen en vlierbessen. Weet niet meer waar ik met de flessen heen moet. Dat wordt iets met inkoken en een paar potten jam. En misschien gelei?
Voor het gemak van werken (niet schillen, geen klokhuis verwijderen) zou de sappan het meest voor de hand liggen. Een kilootje schillen voor de jam moet nog kunnen. Zien wat de uiteindelijke beslissing wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten