woensdag 19 januari 2022

Viraal_97

 Ff zo wat 'los zand' uit de Covidkoker op GS:
 
 2G/3G gaat misschien nu niet worden ingevoerd, maar de bodem voor techniek zoals QR-code/toegangsbewijs is gelegd. Gegarandeerd dat er weer een nieuw (zwaar) virus komt, of dat nou zware verkoudheid of zware griep zal zijn. Deze techniek wordt natuurlijk achter de hand gehouden en onderhouden/doorontwikkeld. Nog even in de wet vastleggen dat het wel mag worden ingezet als middel in tijden van nood. Kan het zomaar zijn dat het misschien toch onderdeel wordt van de nieuwe samenleving en je elk jaar periodes gaat krijgen dat je even niet kan meedoen aan de maatschappij vanwege gezondheidsrisico's. Gelooft iemand echt dat 2G/3G/QR-code voor altijd verbannen wordt?  
Wybe Wabes Abbema
 
 Het experiment met de QR codes heeft heel veel informatie opgeleverd over hoe de techniek werkt, hoe winkels, horeca, sport- en cultuursector gewillig aan de controles meewerkten etc. Dus dat smaakt naar meer en zeker niet naar minder. Even links laten liggen en bij een volgende crisis weer flink uitpakken. 
RocketMan 

 Ongeacht het verdere verloop ervan heeft corona in ieder geval mijn kijk op de samenleving voorgoed veranderd. Vriend kan zomaar vijand worden, en andersom. 
 MickeyGouda

 De afgelopen 2 jaar en in het bijzonder afgelopen jaar is uitermate interessant gebleken. We weten nu hoe snel apartheid ingevoerd kan worden, waarbij de meerderheid zwijgt en een gedeelte van de populatie uitermate fanatiek wordt. Begrijp een stuk beter hoe ander tijden tot genocide hebben kunnen leiden. Ook hoe angst gecreëerd kan worden en hoe weldenkende mensen ongelooflijk debiel kunnen gaan doen. Hoe hypocriet mensen worden als het om eigen belang gaan. Al met al heeft het een jaar langer geduurd dan ik had gedacht/ gehoopt. Interessant sociaal experiment. 
Briver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten