maandag 31 januari 2022

Onthoofd

 Dat was alweer bijna de eerste mnd van het nwe jaar. Nog een aangebroken dag afhandelen en we kunnen de bladzijde van januari omslaan. Was het een goed begin van het nwe jaar? De mnd heeft in goede noch slechte richting gekozen. Het verdere verloop van het jaar open gelaten. Het had actiever gekund maar er is zeker niet niks gedaan. Het groeien en niet zo best groeien van de voorgezaaide planten was de rode draad. 

 Waar de pepers/paprika's nog steeds aarzelen, passeren de tomatenplanten inmiddels de 20 cm hoogte. In minder dan 4 wkn!! Waar vorig jaar het niet willen groeien het probleem was, gaat dit jaar de uitbundige groei een probleem worden. In grotere potten zetten is het probleem niet. De vrg is, waar heen met al die grotere potten. Alleen het gastenhuis heeft voldoende licht voor de groei maar het ontbreekt er geheel aan warmte. Voordat het spul die kant op kan, zal toch eerst de vorst uit de lucht moeten zijn en dan nog zal het slikken zijn voor de planten. Hoewel, een kleine groeistop kan geen kwaad, als het daarbij blijft.

 Probeer de afgelopen dagen mijn blik over de komende mndn te laten gaan. Het is enerzijds heel graag willen en anderzijds met angst en beven vrezen, dat het weer niet gaat worden wat het zou moeten zijn. Tegen een tuinseizoen opkijken, het is me eerder nog niet overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten