dinsdag 4 januari 2022

Overstroming

 Vorig jaar nergens last van gehad. Een verloopstekker voor het gebruik van verschillend soortige Europese stekkers loste het probleem op. Die stekker zag na afloop een beetje vreemd vervormd uit. Raar maar blijkbaar te warm geworden. Zou niet weten hoe dat kan. Chinees spul? Dit jaar maar niet meer gebruikt. Nadeel is dat nu geen tweede stekker in de contactdoos past als de timer voor de kerstverlichting erin steekt.
 
 Normaal niet zo'n ramp maar die tweede stekker is van de waterpomp, die het teveel aan grondwater uit een soort put naar buiten werkt een greppel in. Het soort greppel dat je vrijwel langs alle wegen in Roemenië aantreft, zo ook in ons dorp. Nog steeds geen probleem, als de stekkers maar af en toe verwisseld worden. Gisteravond laat gezien wat gebeurd, als je dat na een paar regendagen ff vergeet. D'r stond een kleine 10 cm water in de wijnkelder. Een zg waterkelder dus.

 Na verwisseling van de stekkers, ze lagen gelukkig niet op de grond, verdween het water vrij snel. Zakte weg in de laag grove kiezel, die in de kelder de vloer bedekt. Dat de stekkers en de contactdoos niet op de grond lagen toont aan, dat iets in mijn achterhoofd dus al rekening had gehouden met deze mogelijkheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten