zondag 9 januari 2022

Inhaalslag?

 Gaat het dan van de week eindelijk een beetje winter worden? Het kwik zakt in elk geval onder de nul en schijnt, maar dat is altijd maar afwachten, zelfs voorbij de -10º te zakken. Ik check het op weeronlime.nl en op een lokale site. Wat opvalt is, dat de min-temperaturen op weeronline vaak overeenkomen met wat op de lokale versie als 'gevoelstemperatuur' wordt aangegeven. Een verschil van 4 à 5 graden. Het zal kortom ws niet zo'n vaart lopen.

 We hebben nog 6-8 weken voor het weer qua aankomend voorjaar ineens de andere kant op kan kiepen. Hopelijk dan niet met van die natte toestanden als afgelopen jaar. Een beetje medewerking van weer en omstandigheden zou wel prettig zijn. D'r moet stevig opgeschoond worden èn natuurlijk gespit. De tulpen-, aardbeien- en bessenbedden/perceeltjes moeten relatief rap kunnen. Daarna begint het echte werk. Zou het dit jaar lukken om de hele tuin in orde te krijgen?

 Ik moet ook iets met de honden. Nu die 's morgens vrijuit gaan, denderen ze dwars over de percelen heen naar het achterliggende terrein. Dat is niet wat je wilt, als je met zaaien bezig bent. Daarna ook niet trouwens, maar dan is het minder erg. Ze stappen uiteindelijk over de planten heen, als deze laatsten groot en dus zichtbaar genoeg zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten