zaterdag 8 januari 2022

Tussenspel

 Een beetje klooien in de keuken, met was en achter de Pc en de dag is weer voorbij. Maakt niet uit. Het is een tussendag. Gisteren het nare nieuws en morgen de begrafenis. Zoekende naar een overzichtelijke samenvatting van de Covid-regels (ipv 13 pagina's) vroeg ik me ineens af hoe het met het bezoekers-/deelnemersaantal is gesteld op een begrafenis. Het is niet het soort restrictie waar mijn aandacht normaal naar uitgaat, maar de restrictie is er ongetwijfeld, ik kan 'm alleen niet zo gauw vinden.

 Ooit, in soepelere tijden, was sprake van max 50 personen als de afstand van 2m in acht gehouden kon worden. Nou dat lukt niet in de kapel, waar morgen de uitvaartdienst wordt gehouden en ws zijn de regels inmiddels strikter. Aan die 2m houdt zich sowieso niemand. Daarvoor heb ik gisteren weer niemand gezien zonder mondkapje. Lang niet altijd over de neus trouwens. Dat blijft voor sommigen moeilijk te begrijpen.

 Een deel zal in de buitenlucht moeten staan, maar dat is normaal ook zo. Afhankelijk van de drukte binnen lijkt me dat, ondanks de tijd van het jaar de betere plek. Maar dat is een zorg voor morgen. Voor nu is het nog ff volhouden, voordat ik met de honden op de avondronde ga en dan bedwaarts. De ogen branden ondanks de siësta van bijna twee uur diepe slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten