woensdag 19 januari 2022

Tuinpraat

 Taakje oor andaag naar behoren uitgeoerd. (Tja, die 'v' gaat er niet op vooruit.) Misschien waren de plantjes in feite al iets te groot. Misschien. Ik mag ze de volgende keer in elk geval direct na het verspenen van een plens water voorzien en niet wachten tot ik ze allemaal in potjes heb gestopt. De aarde was dan wel vochtig maar dat was duidelijk niet genoeg om de wachttijd te overbruggen. De eerste exemplaren hingen al ras op half zes. Gelukkig was het te corrigeren. Nu staat alles fier recht op in de potjes. 'Zeventjes', als je de standaarden (hoogte) van 7, 9 en 12 cm aanhoudt.
 
 Misschien zelfs negentjes. Ik zou het moeten na meten. Aardewerk, ongeglazuurd. Wordt door sommigen afgeraden. Die bevelen plastic aan omdat die het water beter vast houden. Ach ja, als je al die raadgevingen blindelings opvolgt, begint het een beetje op een moestuinsekte te lijken. Een iemand plempt wat op een website over z'n manier van werken en ineens lijkt het een hoop mensen alsof die manier zalig makend is. Gelukkig leiden veel verschillende wegen naar Rome.

 Ik doe in deze aan 'cherry picking'. Struin door verschillende websites heen. Meestal opzoek naar planteninfo sec. Mooiemoestuin.nl is daar een uitstekend site voor. Degene die de website en moestuin onderhoudt heeft veel ervaring maar pretendeert niet de wijsheid in pacht te hebben. Dat wil, hoe goed bedoeld, op andere websites wel eens anders zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten