vrijdag 7 januari 2022

Afrondend

 Vanavond het condoleren gehad. Dat is hier iets meer dan een handje geven na de begrafenisceremonie. De verstorvene ligt dan opgebaard, of thuis of in een kapel op het kerkhof, en je gaat daar langs. Na het handje geven en wat troostende woorden blijf je dan een tijdje hangen. Spreekt met mensen of zit gewoon wat te zitten of doet de sta-versie.

 Je moet hier volgens mij in 3 dagen onder de aarde liggen. Het is dus ff aanpoten. Als ik dat vergelijk met de begrafenis van Y. dan is het een sprintje trekken. Zondag a.s. dus. Morgen zouden we weer kunnen gaan condoleren, wat de nodige mensen ook doen. Gelukkig vindt Mariana eenmaal genoeg.

 Natuurlijk tranen maar ook iets meer informatie over de omstandigheden van haar dood. Hartstilstand.... Ooit al eens een dooie gezien met werkend hart? Toch is dat vaak de diagnose. Terwijl het gaat om de reden waarom het hart er de brui aan geeft. Het is een beetje gokken, maar ze had al dagen moeilijkheden met ademhalen. Dat icm de oorspronkelijke diagnose 'Longkanker' en de nodige uitzaaiingen maakt het ws dat het hart als laatste de deur van het leven achter zich heeft dicht getrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten