woensdag 5 januari 2022

Viraal_94

 De zg verantwoordelijken, de overheden weten maar geen einde te breien aan het potje, wat ze van Covid-19 gemaakt hebben. Ipv zien wat versoepeld kan worden met het oog op herstel van bewegingsvrijheid, worden de teugels steeds strakker aangetrokken. En ik ben het niet alleen die zich zorgen maakt over het feit of dit ooit nog teruggedraaid gaat worden.
 
 Sterker nog. Je leest steeds vaker commentaren waarin mijn ergst vrees alleen maar onderstreept wordt. Mn die natte droom van de EU voor het aansmeren van een electronisch ID (eID), waarin je weet ik niet wat kunt onderbrengen, want makkelijk, en eenmaal gedaan, is het hopen, dat daar geen gebruik van wordt gemaakt op een manier, die je niet aanstaat. Het Europese vaccinatiepaspoort, ook digitaal, is in deze meer dan een proefballonnetje. De hele elektronische infrastructuur is straks al opgetuigd. Enkel een paar kolommen extra in de database van de app et voilà je hebt de Europese versie van het Chinese social credit systeem.

 Natuurlijk zal het anders gebracht worden en zal de invoering sluipend, op de bekende glijdende schaal gebeuren tot het moment, dat geen weg terug meer mogelijk is. Dan merken al die lui 'die toch niks te verbergen hebben' dat ze meer prijs hebben gegeven dan hun lief is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten