donderdag 20 januari 2022

Keuvelen

 De dag zit er bijna weer op. Het zijn kalme dagen. Buiten koud, binnen warmer. Beetje huishouden. Beetje koken. De neiging om grootsere zaken aan te pakken. Het blijft vooralsnog bij de neiging. Ik volg het plantenleven op de voet. Van (6x2)x7 potentiële peper- /paprikakiemen zijn er tot op heden 12 aan het licht verschenen.

 Na doorgebeten kabels en een poging om de gordijnen naar beneden te halen de jonge aanloper gisteravond in een reiskooi gezet, die ik gebruik om met de dames (per stuk) naar de dierenarts te rijden. Het gesleep met schoenen, hondenriemen, hondenvoerbakken, handschoenen, etc. en het wild piesen in de nacht tot daaraan toe. Gewoon moeilijk te vertrouwen als het toezicht ontbreekt.

 Ik had vannacht wel het nodige gepiep en gekerm verwacht, maar dat viel reuze mee. Nog verbazingwekkender was het feit, dat de reiskennel hardstikke droog bleek vanochtend. Waar ik anders meerdere plekken in het huis moest droog deppen, had hij nu in iets van acht uur niks gedaan. Als hij nou die blaascontrole ook door de dag heen tentoon zou spreiden, zou dat heel mooi zijn. De werkelijkheid reikt hooguit tot 2 uur en dan kan ie bij terugkomst binnen alsnog op een krant gaan staan wateren. Blijft een leuk beest en nog steeds niet echt een naam gegeven.

 Het extra werk voor morgen is ook al voor elkaar. Eén van de glazen klapdeuren naar de slaapkamer bleek vanavond vervaarlijk los in één van z'n scharnieren te hangen. Geen idee hoe dat te corrigeren. Zal met name demonteren worden en zien of iets stuk is of enkele de schroeven los gerammeld zijn. Het is de helft van de deur, die het meest wordt gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten