maandag 17 januari 2022

Plantaardig

 In plaats van enthousiast en blij te zijn over hoe mooi de tomatenplantjes erbij staan, kijk ik tegenwoordig met enige vrees naar het tempo, waarin ze groeien. Moeilijk te zeggen of dat wel meevalt of net niet. Die adviezen om niet voor maart of zelfs half maart te zaaien hebben wel hun effect gehad. Nu heb ik potten zat in meerdere formaten en hangt volgens mij de grootte van een plant oa af van het formaat pot waar ze in staan, maar toch. Ik zie een steeds groter oerwoud van tomatenplanten op me af komen. Dat moet uiteindelijk haast wel meevallen, maar er knaagt enige onzekerheid.

 En dan het verspenen. Dat doe je bij het tweede paar blaadjes. Vrg is dan of de zaadlobblaadjes meetellen èn hoe groot dat tweede paar moet zijn? Net verschenen of al van formaat? Ga ik ze dan plantje voor plantje in een grotere pot zetten of doe ik het per twee, zoals ze ontkiemt zijn? Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend totdat je ermee aan de slag gaat.

 De pepers/paprika's nemen ondertussen hun tijd. Verder dan de eerste twee ontkiemde zaden is het nog niet gekomen en we zijn bijna twee weken onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten