vrijdag 7 januari 2022

Regeltjes

 Het is weer tijd om de regelgeving rondom corona helder te krijgen. 8 Januari loopt de zoveelste uitzonderingsperiode af en ik ben benieuwd wat ze nieuw verzinnen en wat van de bestaande regelgeving verdwijnt, aangepast wordt of gelijk blijft. Veel verder dan een voorschrift mbt de te dragen mondkapjes ben ik nog niet gekomen. Het moeten vanaf morgen chirugische maskers zijn of (?) FFP2. Geen idee of dat 1 type of 2 types betreft. Daar begint het al. Maskers van stof/textiel en maskers van plastic mogen niet meer. En de politie moet daar op controleren ....
 
 Boetes tot 2500 Lei. Een aardig onmogelijke klus. Behalve dat er textielmaskers schijnen te bestaan, die opgebouwd zijn uit meerdere (niet textiele?) lagen, vrg ik me af hoe die controle moet gebeuren? Moet het masker dan af? Dat is een beetje inconsequent. Op het oog? Dat is lang niet altijd duidelijk. Moet de politie voelen? Hebben die lui überhaupt de daarvoor noodzakelijke expertise? Daar gaan we meer over horen.

 De quarantaineperiode is ook aangepast. Gevaccineerd nog maar 5 of 7 (niet éénduidig) ipv 14 dagen en ongevaccineerden 10 ipv 14 dagen. Die twee weken dat ik thuis moest zitten ben ik op geen enkele manier gecontroleerd. Vrijblijvend dus? Verder is me alles onduidelijk rondom het vaccinatiebewijs, het groene certificaat. Het wordt nergens genoemd. Mag ik er dan vanuit gaan, dat de restricties die daarop gebaseerd waren nu zijn verdwenen? Lijkt me stug, maar zou wel prettig zijn.

 Update (8/1): De voorschriften voor het type mondkapje komen bovenop alle andere reeds geldende regels. Niks geen versoepeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten