zondag 23 januari 2022

Sleur

 Zou langzaam wel weer naar een restaurant willen kunnen gaan. Kook inmiddels mndn 7/7. Dat gaat ten koste van de creativiteit. Het is niet voor niks, dat de meeste restaurants met een vaste kaart werken. Hoef je niet iedere dag uit het niets te bedenken wat het die dag aan tafel gaat worden. Iedere dag iets anders en desondanks heeft de maaltijd iets van 'weer'.

 Vandaag iets zondags. Wat bedenk ik me daarbij? Soep? Ik ben de diepvries weer aan het vergeten. Dat varken van vorig jaar ligt er nog voor het grootste deel in. Zo'n heel varken is gewoon qua vlees niet aan ons besteed. Het verwondert me niks. Heb Mariana daar gelijk voor gewaarschuwd. Wij zijn steeds verder afgedwaald van de dagelijkse vleesconsumptie. Heeft niet zoveel met het klimaat te maken. Waar het wel aan ligt zou ik ook niet weten.

 Voor 'iets van vlees' uit de diepvries is het voor vandaag te laat. Bouillon kan en dan direct wat andere zaken uitleggen voor in de loop van de week. Het is trouwens nog veel te vroeg om in het hoofd met koken bezig te zijn. Het wekt eerder afkeer dan trek op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten