woensdag 12 januari 2022

Inhaalslag?

 Zin in een Duvel. Het kan, want geboodschapt. Niet slim met het oog op een ononderbroken nachtrust, maar wel lekker. Vanmiddag al drie uur geslapen. Desondanks gaat het geen nachtwerk worden, Duvel of geen Duvel. Volgens mij deugd dat weer niet. Mooi in de gaten houden.

 Geen bepaald actieve dag kortom. Het is weer wennen aan de omslag in de temperatuur. Het kan beter eenmaal onder de nul duiken, daar een mnd of drie blijven en dan er weer voor mndn boven uit komen. Dit gejojo tussen +14 en -14 vrgt om voortdurend schakelen en ik ben geen auto. Morgenvroeg bijv. weer 'ijspegels' aan de neusharen. Pas de tweede keer deze zg wintermndn.
 
 De terracotta cq tegelkachel gaat voor het eerst dit seizoen naar volcontinu. Wordt opletten. De manier van stoken is veranderd op aanraden van de schoorsteenveger annex kachelbouwer. Meer lucht. Maar om de houtvoorraad er niet op hoog tempo doorheen te jagen, met meer lucht wil dat wel, moet de boel na iets van een half uur worden dicht gemaakt. Laat ik dat nou met regelmaat vergeten. Zelfs met een waarschuwende zoem van de telefoontimer. Steeds met een tussentijd van 3 à 4 uur als een nwe lading hout in de kachel gaat. Te beginnen omstreeks half acht in de ochtend. Reken maar uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten