zaterdag 15 januari 2022

Groeiperikelen

 Gelukkig zijn er ook goede berichten. Twee peper-/paprikazaadjes zijn druk zich boven de grond te werken. Tien dagen, de begindag niet meegeteld. Het zijn geen pepers maar paprika's, witte. Heb ondertussen begrepen, dat ik de tomaten te vroeg heb gezaaid. Op meerdere plekken heeft men het over maart als het om voorzaaien van tomaten gaat. Hangt natuurlijk een beetje af van hoe groot je de planten wilt hebben op het moment, dat je ze in de koude grond poot.

 Maak bij tomaten niet de fout om te vroeg te zaaien. Probeer te wachten tot begin of half maart. De reden ligt bij de groeicyclus van de tomaten planten. Tomaten kiemen en groeien snel. Tomaten zaaien in februari brengt je in de problemen. Planten van een halve meter hoog die je eind april niet kunt uitplanten worden zwak en te groot om binnen te houden. (moestuinweetjes.com)
 
 Het ziet er naar uit, dat ik me een ander probleem op de hals heb gehaald. Dat wordt ws dus tweemaal verpotten en volgend jaar twee trays om onafhankelijk van elkaar de tomatenzaden en de veel tragere peper-/paprikazaden te laten ontkiemen. Maar goed, eerst maar eens afwachten. Ze mogen en kunnen qua ruimte best 30 cm hoog worden. Voordeel is, dat ik nog zat tijd heb om bij te zaaien of het over te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten