woensdag 1 december 2021

Schijt

 Shit, moet vandaag helpen met stront ruimen in 24. Moeder en dochter zijn van de wilde weiden naar de stal verhuisd. Vier mndn staan of zitten op iets van 6-8 m2 èn werk aan de winkel qua verzorging van de dieren èn hun parkeerplaatsen.
 
 In de voorafgaande jaren altijd de taak van iemand, die daar door Mariana voor betaald werd. De laatste twee jaar eindelijk iemand waarop gebouwd kon worden. Uitzonderlijke kwaliteit hier te plattelande. Helaas is die door omstandigheden, waar hij zelf niet zoveel aan kon doen, gedwongen geweest om elders aan de slag te gaan. Geen hulp, dus, en in eigenbeheer aan de slag, wat met Mariana's rug zo z'n problemen voor mij oplevert.

 Laatste wilde iemand haar wel 'helpen' voor 800 Lei per maand, bijna drie keer het bedrag waar de vorige ondersteuner mee tevreden was. Dat is dus voor 1-1,5 uur werk per dag. Als een soort dreigement zei die beste man, dat hij ook in Sibiu aan de slag kon in de bouw voor 1700 Lei per mnd. Nou, doen, lijkt me zo. Acht uur werk per dag, ws zesdaagse werkweek, 2 uur reistijd per dag .... hij onderstreepte ongewild het belachelijke van zijn gevraagde 800 lei, waarop hij kwaad wegliep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten