zondag 12 december 2021

Kampioenschap

 Gaat Verstappen het maken vandaag? Als je de berichtgevingen mag geloven, zit het grootste deel van de Nederlanders vanmiddag aan de buis gekluisterd. Wat ga ik doen? Ga ik het volgen of wacht ik de uitslag af. Het kan een hoop kanten op. Een slechte start, foute strategie, slecht bandenmanagement, een schuiver, een crash, een botsing of gewoon, wat dit jaar al vaker gebeurd is, verliezen van de lange adem van Hamilton's mercedes en in de laatste rondes alsnog ingehaald worden.

 Volgen of afwachten hebben beide zo hun voors en tegens. Het is net zo frustrerend als Verstappen er in de eerste bocht al uitligt of in de laatste paar rondes ingehaald wordt. Volg je het, dan is het in het eerste geval direct bekeken. Geen illusies meer te maken. In het tweede geval zit je de race in feite voor nop uit. Volg je het niet, hou je bij de eerste mogelijkheid een uur of anderhalf uur lang hoop, die in feite in de eerste seconden al is vervlogen. Bij de tweede mogelijkheid zit je qua afwachten aan de betere kant.

 Ik zie wel. Ben blij, dat ik niet in zijn plaats achter het stuur moet kruipen. Die stalen zenuwen bij hoge snelheden zou nog gaan, maar het bedwingen van die zenuwen in aanloop naar de start is een ander verhaal. Maar goed, dat zou bij ieder andere cruciale wedstrijd niet anders zijn.

 Update: Verstappen heeft -op wonderlijke wijze- gewonnen al gunt Mercedes hem dat niet. Kunnen verliezen is blijkbaar niet iedereen gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten