woensdag 22 december 2021

Inslaan

 "Hup, aan de slag met de kerstinkopen voor de innerlijke mens." Verder ben ik vanochtend niet gekomen. Hoewel op normale tijd opgestaan verstoort de geplande inkoopstrip het normale ochtendritme. Minder feitelijk dan tussen mijn oren. Mariana, die iets moest met haar beesten in 24, loopt me dan in feite in de weg, hindert me bij de koffiemachine en laat me voor mijn gevoel wachten, terwijl dat helemaal niet het geval is. Het ging al voor negenen richting Sibiu. Zelden zo vroeg geweest.

 Met een tweetal globale menu's op een kladje in mijn hoofd, begonnen in Kaufland. Dat was mn voor de groente en meer algemene boodschappen. Vervolgens naar de Metro voor speciale dranken, wild en vis. Het leek daar wel oorlog geweest zo rommelig en overal lege schappen. Deels kunnen slagen. Volgende halte was Mega Image voor de extra's, de room op de taart.

 Behalve wat de vis betreft redelijk kunnen slagen. Wat vers was (Metro), had over het algemeen een houdbaarheid tot morgen, maar misschien, bedacht ik me achteraf, heb ik dat verkeerd begrepen. Als ik gezien had, waar ik naar zocht, had ik mischien doorgevraagd, maar het aanbod bevatte niet wat ik wilde hebben. Het maar bij diepvries venusschelpen en coquilles gehouden en gerookte zalm en gerookte steur. Me verder niet tot Champagne laten verleiden. Het bij een goedogende Prosecco gehouden, maar misschien kom ik daar nog van terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten