maandag 20 december 2021

Controleren

 Mariana naar Sibiu. Foto's van haar wrevelkolom. Van de hopelijk al zo goed als genezen barst in een wervel. Afspraak 09:00. Aan de beurt 10:45. Ze had ruim een uur langer in haar geliefde bed kunnen liggen. Maar soit. Om twaalf uur de natuurlijke kleuren bij de kapper camoufleren, dus ff tijd voor andere zaken zoals winkelen.

 Zonder 'certificatului verde', zonder negatief testresultaat meerdere winkels in- en uitgelopen. En dan hebben we het niet over de supermarkt of farmacie. Niemand die haar controleerde of aansprak. Misschien is wat gewijzigd in de regels. Voor het winkelcentrum, net gecontroleerd, geldt het wel nog en ook bij de Kerstmarkt stonden mannetjes te controlerenn (zei ze), terwijl er op maandagochtend hooguit een kip en een halve paardekop zal rondlopen.

 Ook de kapper is volgens mij 'illegaal' maar was geen probleem. Als dat niet zo was geweest en dat nog weken had gegolden, dat was Mariana een grijs duifje geweest. Het lijkt haar een gruwel. Ach, ik zou niet aan regelmatig verven moeten denken. En bovendien valt er bij mij niet zoveel meer te verven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten