zondag 26 december 2021

Afwijkend

  Dat was dat. Wat is de zin van een tweede kerstdag? Geboren wordt er maar eenmaal tenslotte. Dat dan wel ieder jaar weer, maar toch, waarom die tweede dag? Heb me dat nooit afgevraagd. Om bij te komen dan wel de gemaakte rommel op te ruimen, voordat weer aan de slag gegaan moet worden? Het zal ooit wel een reden gehad hebben. De hele Kerst heeft tegenwoordig in feite nauwelijks nog bestaansrecht gezien vanuit de oorspronkelijke gedachte. Commercieel is het duidelijk maar eigenlijk niks meer of minder dan zoiets als Valentijnsdag.

 En waarom heb ik me zo op het maken van die maaltijd gestort? Zou elke willekeurige dag kunnen of op z'n minst elk zondag. Toen ik de koelkasten vanochtend opende, schoot even door me heen "Wat moet ik met al dat eten?". O&N komt er natuurlijk nog aan. Een moment waar de zin me minder van ontgaat dan bij Kerst. Ook als je er wat langer bij stil staat.

 Koken hoeft vandaag in elk geval niet. Alles is klaar. Gisteren was er genoeg voor 4 tot 6 personen. En dan is er nog iets van wat we aangedragen kregen en niet in de diepvriezer kon. Zelfs de afwas valt verhoudingsgewijs mee. Een hoop glaswerk. Misschien is dat de zin van Kerst? Dat weer een keer al dat overbodige, laat ik zeggen extra servies, bestek en glaswerk uit de kast komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten