donderdag 9 december 2021

Benoemen

 Nog één recente krant te gaan en dan valt er weer een gat in de avond. Wat mis ik er aan? Ik heb me dat al eerder afgevraagd. Politiek interesseert me niet en niet zozeer, omdat het de Duitse betreft. Sport heeft ook niet mijn interesse. Wonen wil ook niet. Economie en financiën af en toe. Techniek vrijwel nooit. Reizen idem. Blijven over Mensen, Feuilleton, Wetenschap en een verdwaalde column. De eerste twee een soort vergaar bakken en Wetenschap volledig afhankelijk van het onderwerp.

 Het liefst algemene onderwerpen, geen persoonlijke verhalen tenzij die weer aan het kader van iets algemeners worden opgehangen. Dat is wat ik mis en niet alleen in de FAZ. Een goed gesprek over een niet direct op een persoon betrokken onderwerp muv het weer. Het gaat haast altijd over personen, waarbij het eigen persoontje meestal zoveel mogelijk buiten beschouwing wordt gelaten. Derden zijn meestal de hoofdpersoon. 'Slachtoffer' is een beter woord. Roddelen in al zijn vormgevingen, dus.

 Zijn die personen uit het zicht, maakt het onderwerp verder niet zoveel uit. Natuurlijk zijn daar voorkeuren en die wisselen door de jaren heen. Ze zijn ook stemmingsafhankelijk, afhankelijk van de omstandigheden, etc. Nu zou het bijvoorbeeld heel goed de tuin kunnen zijn. Maar klussen kan ook nog steeds. Of meer recent de ergernis over de aanpak van het virus. Helaas, en de taal werkt daar ook niet aan mee, maar zelfs als ik het Roemeens zou beheersen dan zouden de gesprekken nog steeds over de buren, andere inwoners van Coves, wie wat doet, gedaan heeft of net nalaat, familiebanden, doden en tegenwoordig of je gevaccineerd bent of niet. Het interesseert me geen ene r... .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten