dinsdag 7 december 2021

Dwalend

 Tweede dag telefoonhangen. Gisteren geen resultaat. Regen en niet zo'n beetje ook. Een wasmachine die voor het moment onbruikbaar is. Tijd dat er iets naar wens gaat lopen. Dit is niks en gaat het zonder tegenwicht ook niet worden. Kwart over zeven op en het leek wel midden in de nacht. Nog twee weken inleveren. Zien hoever de dag nog teruggedrongen kan worden. De donkere gezelligheid van de feestdagen. Iets van een Kerstgevoel is ver te zoeken. Daar hebben de adventskaarsjes geen verandering in gebracht. Alles sukkelt voort. Geen stilstand noch vooruitgang. Wat mist? Initiatief in elk geval. De wereld en mn mijn paar vierkante meter daarin laten me geheel en al koud. Grote reet, kan veel roest hebben.

 Jaren geleden vergeleek ik momenten als deze met het voortbewegen in een massa kauwgum. Toen was dat meestal ook nog met een stemming, waar je op kon schieten. Dat is nu niet het geval. Die stemming houdt zich op de vlakte, dat wel. Niet betrokken. Ongeïnteresseerd. Volledig functioneel maar smaakloos.

 Iets moet bij de kladden gevat worden. D'r moet weer iets van een richting ontstaan in mijn doen. Een doel is wat veel gevraag, denk ik. Gewoon een duidelijke kant op een daar het beste van maken. Dat klinkt weer niet, maar als begin zou het niet verkeerd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten