vrijdag 24 december 2021

Gulheid ...

 Van -14 naar +4 in twee dagen tijd. Het weer maakt er een potje van. Niks witte Kerst. Groen en modderig. Veel te doen is er buitenshuis toch niet met al die virusgerelateerde beperkingen. Een sneeuwwandeling met de honden was aardig geweest. Misschien komt die nog. De ècht koude mndn moeten nog beginnen.

 Sneeuw of geen sneeuw de Kerst kan van start, is in feite al begonnen al vond Mariana, dat het ook vanavond nog vasten was mbt vlees. De hele dag met mijn snufferd boven de bereiding van vleesgebonden gerechten gehangen maar 's avonds aan de veggies. Zelfs geen kaas, want vrijdag. Dan worden de teugels qua vasten ff een tikkeltje strakker getrokken. Ach, je gaat er niet dood van.

 De tiramisu staat op te stijven, de reeragout te verweken cq mals te worden en de soep bij te komen van 24 uur sudderen. Ondertussen het aanrecht schoongehouden, diepvriesporties ingedeeld en al wat snijwerk voor morgen gedaan. En dan krijg je van vrienden een hele (originele & zelfgemaakte) kerstmaaltijd in je maag gesplitst, alsof we anders zonder zouden zitten. Dezelfde kippensoep maar zonder griesballen, salad de boeuf (= koude schotel) en sarmale, van die gevulde koolrolletjes. Ik heb nieteens ruimte in de koelkasten om het weg te zetten en krap an plek in de diepvriezer om het verder te vergeten. Peuter die mensen, haar met name dan, maar eens aan het verstand, dat we zelf meer dan genoeg hebben (en compleet andere ideeën qua invulling van het menu).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten