maandag 13 december 2021

Afdanken

 Nog twee weken en het is Kerst. het leeft nog niet. Nog een week erbij en het is 2022. Kan 2021 op de schroothoop. En met recht. Weinig bewarens waard. Een jaar om uit de boeken te schrijven. Was 2020 al niet veel. Dit jaar was het nog stukken minder. Kan nauwelijks slechter zou ik zeggen. Betekent dat, dat we het komende jaar de goede kant op gaan? Ik ga de omstandigheden cq het noodlot niet uitdagen en een voorschot nemen op iets wat nog verborgen ligt in de toekomst. Maar je zou het bijna zeggen, niet dan?

 Het begin zal na de feestdagen het opkweken van de tomaten- en peperplanten zijn. Zien of we daar dit jaar iets van bakken. Temperatuur, licht, grondsoort en verpotten. Dat is het kwartet dat op de juiste manier gecombineerd moet worden. En dan daarna, gelukt of mislukt, die opkweekbak een andere plaats zien te geven. Het ding heeft nu bijna een jaar op de tafel naast de Pc gestaan. Niet het mooiste zicht.

 Dingen blijven hier sowieso makkelijk staan of liggen waar ze het laatste zijn gebruikt of gewoon ooit zijn neergelegd. Heb bijv. nog een bakje mascarpone in de koelkast staan, dat vorig jaar Kerst teveel was. Ongebruikt. Afgesloten. Moet het 'ns openen. Ben benieuwd wat en hoe het daar binnenin uitziet. Er moet al bijna iets van nw leven in ontstaan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten