woensdag 1 december 2021

Matigjes

 Drukke innerlijke strijd. 'Willen' enerzijds en 'Dwarsliggen' in de tegenovergelegen hoek. Het dempt het resultaat van je inspanningen. Zelfs bij het bloggen steekt het de kop op. Heb je de onderwerpen voor het grijpen maar tast je niet toe. Verschuift het naar morgen. Soms, vaak zelfs verdwijnt de blokkade al schrijvende zoals de tegenzin een pas opzij kan maken, als je je eindelijk in beweging hebt gekregen en iets aanpakt, maar een garantie is er niet.

 Zo ook vandaag weer iets gedaan, maar veel was het niet. De cake nam nog de meeste tijd in beslag vanwege het beslag dat niet echt wilde lukken. Boter niet zacht genoeg. Het is geen zomer meer. En ik heb er al vaker naar gezocht maar ze kennen hier geen bastaardsuiker, in elk geval geen witte. Dus die 'lichte, romige massa' was na 10 minuten mixen ver te zoeken. Mijn arme Philips handmixer had het er met z'n 40 jaar of zo maar moeilijk mee.

 Na veel gedoe en dank keukenervaring is de cake uiteindelijk best aardig gelukt. Daar verwacht je dan een opzwieper in het moreel van, maar die was met die 'licht, romige massa' ergens in onbestemde verte aan de wandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten