zaterdag 25 december 2021

Mislukt

 Kerst,+8, met het weer van een druilerige Pasen. Verslapen of uitgeslapen, het is wat je wilt. Pas na achten sloeg ik mijn oogleden op. Een schoon lijf in een schoon bed slaapt nu eenmaal beter. Nu zien dat we de puntjes op de kerstsfeer krijgen gezet. De laatste rond slingerende 'rommel' uit de weg ruimen.en dan .... afwassen en koken.
 
 Waar is die kerstsfeer als jezelf voor alles moet zorgen? Niemand die de ontbijttafeel heeft gedekt. Geen verse broodjes. Geen kerststol. Geen champagne bij het ontbijt. Dat de geluidsinstallatie van de kerk kerstliederen -neem ik aan- over het dorp uit blèrt is geen positieve bijdrage aan het hinkende geheel. Waar is potverdomme die -20º en die halve meter sneeuw? In de sneeuw dollende honden en voorbij rennende reeën of herten. Geen ene beer of een paar huilende wolven, enkel een platgereden vos midden op de weg.

 Was leuk geweest als ETS2 seizoenen kende, dan kon ik nu achter het stuur kruipen en slippend en slingerend van de digitale sneeuw genieten. Australië zou niks voor mij zijn. Met Kerst aan het strand in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten