zondag 12 december 2021

Kift

 Een dag in het teken van de autoracerij. Het zat er wel in. Het gebeuren volgen of niet volgen maakte geen verschil. Het is een combi geworden met af en toe een blik op de F1. Slechte start, dubieuze beslissingen en een concurrent die gewoonweg een snellere auto had. Het nodigde niet uit om er met mijn neus voor te gaan zitten. Tot in de slotfase ineens alles de andere kant op leek te vallen. En niet alleen leek. Na een hele wedstrijd achter de feiten aan gereden te zijn, kon in de laatste ronde (!) dank keuzes en beslissingen de koploper voorbij gestreeft worden, was het kampioenschap een feit en de favoriet onttroond. Bingo! 

 Nederland door het dolle heen totdat het verliezende team een slechte verliezer bleek en protesten indienden. Uitbundig gefêteerd en dan misschien een plaats terug gezet worden en ook het kampioenschap mislopen? Eerlijk gezegd zou dat nergens opslaan. De protesten zijn afgewezen. Dat ze ingediend werden in de situatie dat de winnaar van de wedstrijd zich ook wereldkampioen mocht noemen getuigd niet van de juiste wedstrijdmentaliteit. Zag iemand z'n bonus verdampen?

 Nu blijkt beroep mogelijk te zijn, in wat een lange procedure schijnt. De verliezer overweegt het. Stel dat dat team het beroep wint, wat dan? Dan wordt de verliezer van vandaag ergens lopende het volgende seizoen alsnog tot winnaar en mn dan wereldkampioen uitgeroepen? Ik zou me kapot schamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten