Aangename middag verbracht in de stad. Smakelijke lunch in Old Lisbon. Had de neiging om het als 'prettig' te benoemen, maar dat was het net niet. Op de een of andere manier is er de laatste jaren qua horeca service ingeslopen, dat je alles, wat leeg dan wel niet meer aangeraakt wordt, direct moet afruimen. Het is in bars en café's begonnen met het vervelende vraagje erbij of je nog iets wilt bestellen. Bij de slimmerikken. De stommerts vragen of je nog iets wilt drinken en kijken dan raar op, als je antwoord "Omdat je het zo vriendelijk aanbiedt".
Maar tegenwoordig is het bijna in elk restaurant raak. Glas leeg. Glas weg. Bord leeg. Bord weg. En omdat het verbruikerstempo zelden voor de hele tafel gelijk is, ontstaat er een knap irritante en ongezellige toestand. Je wordt kortom gedwongen om door een tactisch legen van borden en glazen de tafelsfeer in stand te houden, in feite te beschermen.
Erg irritant. En als de tent bomvol zou zitten ipv van driekwart leeg, zou ik er nog enig begrip voor kunnen opbrengen. Vandaag sloeg het, zoals zo vaak, nergens op. Als de bediening zich verveelt. Laten ze glazen en bestek poleren. Zo'n klein puntje waar menig etablissement steken laat vallen. Als ik alleen mijn maag zo snel mogelijk gevuld wil krijgen, ga ik wel naar SuperMama.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten