dinsdag 21 februari 2017

Huisgemaakt

 Als je je er toe weet aan te zetten, is alles een werkje van niks. Soep uit de diepvries. Die moet tenslotte af en toe leeg. Ovenschotel van courgette, ui, ei en kaas. 45 min in oven dan wel op het gas en klaar is Kees of Klaartje. Simpel, gezond en zeer waarschijnlijk goed te eten. Èn wat belangrijker is, het is iets anders dan de eeuwig gelijke en gelijkblijvende gerechten in de 5 meest nabije restaurants cq gaarkeukens. Het mijne komt uit de keuken, zal straks zeker gaar zijn, maar is geen produkt van een gaarkeuken.

 Ik zal ook niet pretenderen, dat het iets bijzonders is, maar in al z'n simpelheid is het met liefde en aandacht toebereid. Jammergenoeg is het ondanks de tegenovergestelde wens eerder uitzondering dan regel. De laatste dagen lijkt het er weer een beetje op dat 'eigen keuken' oprukt naar de eerste plaats, maar laat dat eerst maar eens werkelijk blijken in de komende weken. De ochtenden moeten opgerekt, dwz eerder het bed uit, om alles een beetje naar behoren erin gestouwd te krijgen. En dan zal zoiets als het lezen van de krant alsnog naar de avond moeten. Tijd, tijd, tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten