woensdag 22 februari 2017

Gemakzucht

 Goede nacht. Prachtig begin van de dag. In de feite is de dag al gemaakt. Een beetje vulling kan geen kwaad. Een paar kleine dingen buiten de deur en dan de draad in huis oppakken, lijkt me wel een mooie. Eerst rustig wakker worden. Het is weer laat. Ik had natuurlijk eerder dan half negen kunnen opstaan, maar daar zit het ditmaal niet in. De afgelopen twee uur alleen maar met honden bezig geweest. De puppies verzorgen zich niet zelf en zitten ook niet direct naast de deur. Het is een soort van 24 maar dan de andere kant op tegenover 1. Het zal 285 of zoiets zijn.

 Leuke beestjes maar ik begin te vrezen dat moeders met een pup of vier blijft zitten. Iemand die eerst al enthousiast twee wilde heeft het aantal teruggebracht tot één en dan natuurlijk de enige reu. Nog iemand heeft afgezegd en of de laatste toezegging doorgaat moeten we afwachten. Mariana moet de dorpstrom maar eens stevig roeren en dan aub geen (zigeuner)kinderen die wel interesse hebben. Het zijn geen speeltjes. Liever serieuzere mensen met wat meer vermoeden van plichtsbesef en zorgbereidwilligheid.

 Als je dit vaker meemaakt, wordt je vanzelf harder, denk ik, en dunt het nest direct uit. Hoewel het ff slikken zal zijn. Bovendien is het hoe dan ook vechten tegen de bierkaai. De verhalen over de opvang rond grote steden in Roemenië, als er al opgevangen en niet gewoon afgemaakt wordt, maken niet vrolijk. Het is dweilen met de kraan open. Een mentaliteitskwestie. Zoiets als plastic flessen rapen in de berm. Het zal de gemiddelde Roemeen niet weerhouden zijn fles, als ie leeg is, gewoon weg te keilen ipv mee naar huis te nemen en in de vuilnisbak te stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten