dinsdag 4 juli 2017

Opstapje

 Positieve punten van vandaag? Naar het zich laat aanzien heb ik een zelf veroorzaakt gebrek aan de afwasmachine opgeheven. Ja, ha, ik zie de wereld denken, maar dat is niet de machine die mijn afwas doet. D'r is afwas voor mij en afwas voor de machine. Ik doe de glazen, het bestek en de pannen. De machine doet de borden, kommen en ander hufterproof serviesgoed.

 In al mijn onbenul en gebrekkige kennis van het Roemeens heb ik bij de eerste afwasbeurten vloeibaar afwasmiddel ipv glansspoelmiddel in het daarvoor bestemde reservoir gegoten. Het laatste is als water en wat ik er eerst in gespoten heb meer een soort vloeibare zalf. Daarna heeft het nog een tijdje geduurd, voordat ik door had, dat er een reservoir achter hing, dat op indicatie bijgevuld moest worden. Niks geen indicatie èn geen zichtbaar verbruik. Alles zat kortom verstopt met afwasmiddel. Hoe herstel je dat?

 Regelmatig, eenmaal per week, de machine laten draaien en overvloedig van glansspoelmiddel voorzien was niet de oplossing. Dus, helaas, demonteren. Een haast ontheiligende bezigheid met enorm ontzag inboezemend effect. Gelukkig is daar het internet en YouTube. Ook zonder exact mijn machine te treffen werd het idee van het ontleden me wel duidelijk. Ff diep ademhalen en de schroeven verwijderd, die me de toegang tot het reservoir ontzegden. Na wat gepiel ook het reservoir uit het klik-systeem weten te verlossen en de boel meermaals gevuld, gerammeld en geleegd.

 Voor de zekerheid de boel en paar uur met water gevuld gelaten en na terugkeer van de begrafenis opnieuw geleegd en teruggeplaatst. De indicator werkte weer. Hopelijk de rest ook. Afwachten en laten draaien, denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten