Twee taarten gebakken!! Beide ovens tegelijk in gebruik en nog van de magnetron gebruik gemaakt ook, om de boter sneller dan in een paar uur op bewerkbare temperatuur te krijgen. Ook hier beweegt het de goeie kant op. Het zou warempel tijd worden. Niet dan? Heb je een keuken naar wens, ik zal niet van een droomkeuken spreken, want dan had het heel wat meer vierkante meters gekost en was alles in RVS geweest, en je gebruikt 'm nauwelijks. Behalve zonde ook stom of dom.
Bingo en graag verder op deze weg. Mensen uitnodigen. Eters. Koken voor twee is nog te doen. Kost al de nodige aanpassingen, maar kan. Bakken voor twee is buikspek kweken. Niet slim en het gebakkene tegen 'de klippen op' moet verorberen, gaat ten koste van de lol van het maken.
Daar komt het idee van een winkel cq restaurant weer om de hoek kijken. Voor mij wat koken en bakken betreft en voor Mariana wat betreft het maken van conserven, jam en spul op sterk 'water'. Heerlijk om te doen, maar veel te veel om in de hoeveelheden van een normaal recept of de jaarcyclus waarin groente en fruit passeren, weg te werken met twee personen.
Het doet me denken aan de kelder bij mijn ouders. Aan de rechterkant een rek van 4-5 meter lang, krap 2,5 meter hoog en een meter diep, afgeladen met weckglazen gevuld met pruimen, kersen, peren, appelmoes, rabarber en bonen. Maar ook jam(men) en natuurlijk zo'n joekel van een diepvries, waarin het een uitdaging was om een soort van orde te handhaven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten